Cum şi-a petrecut concediul Mihai Marcu, preşedinte executiv MedLife: "Mă găsiţi pe mare sau prin târgurile de antichităţi"

Autor: Andra Stroe Postat la 01 septembrie 2018 616 afişări

Ce îmi place să fac în concedii? Sailing. Sunt unul dintre co-organizatorii cupei României şi a campionatului naţional de sailing. Merg foarte mult pe mare. Pescuitul. Delta Dunării - pentru mine este o pasiune. Şi călătoriile. Am făcut ocolul lumii cu familia.

Cum şi-a petrecut concediul Mihai Marcu, preşedinte executiv MedLife: "Mă găsiţi pe mare sau prin târgurile de antichităţi"

În fiecare concediu mergem pe unde nu am mai fost, sau unde nu au mai fost copiii. Anul ăsta am fost la Roma, Veneţia şi Londra. Mă plimb foarte mult prin muzee. Am o pasiune foarte mare pentru cetăţile şi bisericile fortificate, şi tot ce ţine de colecţii vechi. Sunt un colecţionar de monede şi de obiecte meşteşugăreşti, din diverse bresle. Mă găsiţi prin Saschiz, Hărman, căutând lucruri vechi. Şi prin târgurile de antichităţi.

Care sunt lucrurile pe care le luaţi cu dvs. În toate concediile?  aveţi întotdeauna în concedii?

Slipii sau schiurile, depinde de sezon.

Cât de „conectat” sunteţi în vacanţe?

Nu pot să spun că închid tot. Am avut şi vacanţe în care nu am avut semnal, pentru că navighez. Nu prea stau fără mail mai mult de o zi–două. Intră în fişa postului. Călătoresc mult, dar rămân conectat.

Care sunt preparatele dvs. favorite în vacanţă? Dar băuturile care le însoţesc?

Îmi place bucătăria de deltă. Storceagul sau borşul. Îmi plac vinurile, în schimb bere nu am băut niciodată, nu sunt băutor de bere. Îmi place foarte mult şi mâncarea grecească, dar şi cea românească, din Ardeal sau Sighişoara.

Ce părere aveţi de litoralul românesc? 

Litoralul românesc cred că trebuie să se reinventeze un pic, să se redescopere un liant. O să devină saturat de cluburi. Deşi nu sunt un consumator de cluburi, am văzut că cele din State, din Miami, sunt sub Mamaia. Lumea ar trebui să înceapă să facă sporturi nautice, să redescopere vestigiile, precum Tomis şi Callatis.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.