Cum o să arate singurul ‘SAT VERTICAL’ din România. Va avea o uriaşă gradină cu peste 1.000 de arbuşti şi plante

Postat la 18 aprilie 2018 1616 afişări

Peste o treime din suprafaţa construită a Vox Vertical Village, proiect rezidenţial a cărui dezvoltare va începe în Timişoara în perioada imediat următoare, va fi reprezentată de către spaţii verzi şi de terase.

Proiectul reprezintă un concept în premieră pe piaţa rezidenţială din România, urmând să fie primul ‚vertical village’ / ‚oraş pe verticală’ dezvoltat pe plan local. Vox Vertical Village va reuni 120 de locuinţe într-o clădire cu 10 niveluri şi va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuşti şi diferite plante urmând a fi plantaţi atât în interiorul proiectului cât şi pe terasele locuinţelor.

”Am petrecut mai mult de un an creionând împreună cu arhitecţii conceptul din spatele Vox Vertical Village. Obiectivul nostru a fost să creăm un model nou de ecosistem locativ prin care să aducem casele într-un mediu specific urban. A rezultat astfel un mini-oraş pe verticală, cu spaţii comune ample care facilitează interacţiunea între membrii comunităţii şi terase generoase asemănătoare unor grădini”, explică Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Vertical Village va reprezenta un concept în premieră pe piaţa din România şi datorită facilităţilor care vor fi puse la dispoziţia viitorilor locatari: un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va creşte interacţiunea din cadrul comunităţii, o piscină exterioară, o zonă de recepţie, cinema şi o sală de fitness complet echipată.

”Am plecat de la un concept clasic de proiect rezidenţial de case şi am izolat apoi o zonă de 12 case, rezultând astfel 12 locuinţe şi un vast spaţiu comun, străzile transformându-se în piaţetele din atrium şi pasarele. Am obţinut astfel un modul, cu un spaţiu comun amplu la interior, înconjurat de locuinţe, grădini şi terase către exterior”, explică Radu Golumba, arhitect, managing partner Studio Arca.Vox Vertical Village va reuni locuinţe cu două, trei şi penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafaţă de minimum 57 de metri pătraţi utili, suprafaţa totală a teraselor locuinţelor din cadrul proiectului ajungând astfel la 7.000 de metri pătraţi. Proiectul va dispune şi de o parcare subterană şi supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran şi 44 la nivelul solului, scrie opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.