Cum ne vindeca gainile de gripa porcina

Postat la 11 ianuarie 2010 73 afişări

Cel mai izbitor aspect al procesului de fabricatie al vaccinurilor anti-AH1N1 il reprezinta cele 1,2 miliarde de oua de gaina necesare pentru prepararea celor trei miliarde de doze de vaccin, cantitatea estimata injectarii majoritatii locuitorilor de pe glob.

Exista ferme intregi de gaini in SUA si in intreaga lume care produc oua doar pentru incubarea virusului si utilizarea lor in vaccinuri. Nici nu e de mirare ca procesul dureaza sase luni de la inceput pana la capat.

Procesul este coordonat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si incepe prin detectarea unui nou virus, de cele mai multe ori unul care difera semnificativ de cele care deja exista. Dupa ce se izoleaza, prin proceduri de modificare genetica, se creeaza un virus hibrid caruia i se asigura dezvoltarea pentru a produce antigena corescpunzatoare. Procesul dureaza de la sase la noua saptamani, potrivit kottke.org.

Dupa ce antidotul virusului este produs, acesta este trimis marilor companii farmaceutice (Novartis, Sanofi Pasteur, etc.) pentru productia industriala a vaccinurilor. Companiile isi vor crea stocuri ce vor fi destinate ulterior consumului popular.

Aici intervin cele 1,2 miliarde de oua de gaina. O portiune a virusului este injectata in oua fertilizate de 9-12 zile. Virusul se incubeaza in ou pentru doua-trei zile si apoi este separat. In momentul injectiei, virusul va fi deja foarte slabit, aproape inactiv, de aceea nu va imbolnavi pe nimeni.

Cititi mai multe despre vaccinul anti-AH1N1 pe kottke.org

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripa porcina,
vaccin,
AH1N1,
fabricatie,
oua,
gaini
/actualitate/cum-ne-vindeca-gainile-de-gripa-porcina-5310896
5310896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.