Cum dispare un mit: Sony renunta la casetofoanele Walkman

Autor: Roxana Cristea Postat la 25 octombrie 2010 34 afişări

Gata cu casetele audio! Sony a anuntat ca va opri productia de Walkman, motivul principal fiind scaderile dramatice ale vanzarilor dispozitivului.

Potrivit companiei, ultimele Walkman-uri au fost produse in Japonia in luna aprilie a acestui an, iar in momentul in care stocul de dispozitive se va epuiza, Walkman-ul va deveni "istorie", potrivit pcmag.com.

Cu toate acestea, Sony va continua sa creeze Walkman-uri prin intermediul unei companii chineze, dispozitivele dezvoltate aici fiind destinate exclusiv fanilor aparatului,potrivit nypost.com.

Sony a inceput sa produca Walkman-ul in anul 1979. Cu toate ca nu a avut succes la inceput, in anii 1980 acesta a reprezentat cel mai important instrument portabil pentru a asculta muzica. Numele Walkman, Pressman, Watchman, Scoopman, Discman si Talkman sunt denumiri date de catre Sony pentru o plaja mai larga de produse portabile create de catre companie.

Denumirea Walkman provine de la cea a predecesorului sau, Pressman, care este casetofonul. Prima reclama pentru Walkman a aparut in anul 1979, avea ca motto " Sa vedem diferenta!" si introducea pe piata ideea de miniatura si tehnologie avansata. Initial lansat in Japonia, Walkman-ul a fost introdus ulterior si in Asia, Orientul Mijlociu si America Latina.

De asemenea, Walkman-ul a fost unul din primele trei dispozitive portabile pentru a asculta muzica, iar in cei 30 de ani in care a fost prezent pe piata, la nivel mondial s-au vandut peste 220 de milioane de dispozitive.

In prezent, MP3 playerele sunt dispozitivele standard pentru a asculta muzica. Walkman-ul a fost inlocuit de catre CD-playere, care, la randul lor, au fost inlocuite de catre MP3 playere.

Cu toate ca incepand din acest an a renuntat la productia de Walkman-uri, Sony pastreaza in continuare denumirea pentru alte produse ale sale. Spre exemplu, in august a lansat seria de MP3 playere, numita Walkman NWZ- E350. Sony a anuntat ca va continua sa produca CD-playere in ciuda scaderii popularitatii acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Sony,
Walkman
/actualitate/cum-dispare-un-mit-sony-renunta-la-casetofoanele-walkman-7555596
7555596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.