Cum creşte un francizat 5 to Go. Alina Popescu: Vreau să mă extind. Singură îmi era tot mai greu să gestionez corect spaţiile, aşa că am ales un partener care are capital de investit

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 14 septembrie 2021 446 afişări

Alina Popescu, un francizat 5 to Go din Ploieşti, vrea să ajungă la 15-20 de cafenele sub acest brand până în 2023, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Cum creşte un francizat 5 to Go. Alina Popescu: Vreau să mă extind. Singură îmi era tot mai greu să gestionez corect spaţiile, aşa că am ales un partener care are capital de investit

Cei doi asociaţi şi-au propus ca, până la sfârşitul anului 2023, să aibă între 15 şi 20 de cafenele 5 to Go şi să realizeze astfel primul milion de euro cifră de afaceri.

Alina Popescu, un francizat 5 to Go din Ploieşti, vrea să ajungă la 15-20 de cafenele sub acest brand până în 2023, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

„Vreau să mă extind din ce în ce mai mult. Acum sunt master franchise pentru zona Prahova şi am deja patru locaţii. Singură îmi era din ce în ce mai greu să gestionez corect spaţiile şi aşa a venit ideea de a-mi lua un partener care are un capital de investit, un manager pentru sud-estul Europei la o companie de servicii petroliere“, spune Alina Popescu.

Ea a vândut astfel 50% din acţiunile uneia dintre cafenele, rămânând unic asociat în celelalte trei. Dezvoltarea viitoare se va face cu ajutorul noului partener, iar împreună şi-au propus ca, până la sfârşitul anului 2023, să aibă între 15 şi 20 de cafenele 5 to Go şi să realizeze astfel primul milion de euro cifră de afaceri.

„Deschidem a cincea locaţie în zona Halelor din Ploieşti, va fi practic prima cafenea deschisă de noi împreună. Apoi ne gândim să mai deschidem încă patru spaţii în oraş, iar ulterior avem în plan să mergem cu două cafenele 5 to Go în Târgovişte şi câte una în Văleni, Urlaţi, Mizil şi Breaza“, adaugă Alina Popescu.

Planurile de expansiune vin în contextul în care cei doi asociaţi spun că potenţialul este ridicat, iar strategia lor este să se poziţioneze în zone cu vad comercial.

„În principiu, vizăm zona Prahova, ca să le putem controla, dar dacă vom găsi şi spaţii mai îndepărtate, vom franciza locaţiile.“

Alina Popescu, de profesie inginer mecanic, a deschis prima franciză 5 to Go în urmă cu şase ani şi a ajuns acum la patru astfel de cafenele în Ploieşti. La începutul acestui an, ea a preluat şi o franciză Cereal Crunch, un concept de local specializat în cereale, deţinut de Radu Savopol şi Lucian Bădilă - fondatorii cafenelelor 5 to Go - şi de Andrei Alecu. În ceea ce priveşte Cereal Crunch, ea vrea să meargă mai departe şi cu acest concept, urmând să deschidă unităţi noi în Târgovişte şi Vălenii de Munte.

Astăzi, reţeaua 5 to Go are 250 de cafenele în Bucureşti şi în ţară, iar Radu Savopol estimează că anul acesta reţeaua va ajunge la 300 de unităţi şi se aşteaptă ca la finalul lui 2021 veniturile să se situeze între 10 şi 12 milioane ed euro, potrivit celor mai recente date.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.