Cum arata unicul TREN-HOTEL din România - GALERIE FOTO, VIDEO

Postat la 05 ianuarie 2018 2778 afişări

Vişeul de Sus şi Valea Vaserului nu se rezumă doar la arhicunoscuta Mocăniţă. La doar câţiva metri de aceasta se găseşte un alt mijloc de transport feroviar, şi anume trenul-hotel Carpathia-Express, o facilitate de cazare unică în România. O locomotivă-monument, un vagon-restaurant, plus altele două de dormit, amplasate într-un peisaj feeric, fac din Carpathia Expres o destinaţie turistică inedită, potrivit site-ului Tara mea naturală.

Oficial, Charpathia-Express este deschis doar în sezonul de vară-toamnă, în intervalul 1 mai-2 noiembrie. Devenind deja cunoscut în cei trei ani de funcţionare, cei doritori trebuie să ştie că pentru un sejur la trenul-hotel din Vişeul de Sus trebuie făcute rezervări din timp. Prin intermediul vagoanelor de dormit, Carpathia-Expres oferă 40 de locuri de cazare.

 

Potrivit Booking, două nopţi într-o cameră cu două patur suprapuse cu baie comună, pe timpul verii (10-12 iulie), te costă 584 de lei. În acest preţ, micul dejun şi cina sunt incluse. 

 

Şarmul vremurilor de odinioară este omniprezent în acest tren-hotel. Vagoanele, fabricate în fosta RDG, au fost aduse din Bratislava şi recondiţionate astfel încât să fie păstrate toate elementele originale. La fel a fost restaurată şi locomotiva cu aburi, una fabricată în România, mai exact la uzinele de la Reşiţa. 

 

VEDEŢI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII CU TRENUL-HOTEL

 

Un avantaj al Carpathia-Express este acela că se găseşte la doar câţiva metri de locul în care Mocaniţa porneşte în itinerariul ei prin Valea Vaserului, locul din care, în fiecare vară, peste 10.000 de turişti se îşi încep călătoria voiajul prin Maramureş.

 

 

La doar câţiva kilometri depărtare se găseşte o altă atracţie principală a Maramureşului, respectiv Cascada Cailor. Este situată la altitudinea de 1.300 de metri şi este considerată cea mai mare cascadă a Românie, având o cădere de apă de aproximativ 100 de metri.

 

Cititi mai multe pe www.tarameanaturala.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.