Cum arată locul unde obişnuia să îşi petreacă dimineţile Mihai Eminescu

Postat la 26 octombrie 2023 53 afişări

Cum arată locul unde obişnuia să îşi petreacă dimineţile Mihai Eminescu

Cafeneaua Veche 9 a luat premiul la Bienala Naţională de Arhitectură. Cea mai veche cafenea din Bucureşti e în Pieţa Sfântul Anton. Cafeneaua Veche 9 e într-o clădire istorică atestată în 1812.

La „Cafeneaua Veche 9” obişnuia să meargă Mihai Eminescu şi Veronica.

Cafeneaua Veche 9, situată în Centrul Vechi al Bucureştiului, într-o clădire istorică, atestată în 1812, este premiată pentru Arhitectura de Interior la Bienala Naţională de Arhitectură 2023.

Loc de întâlnire al elitei de odinioară, Cafeneaua a avut ca oaspeţi personalităţi ale culturii româneşti: Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Luca Caragiale şi Regele Carol al II-lea. Cafeneaua Veche era locul în care îşi savura cafeaua Mihai Eminescu, la acea vreme, Redactor-şef la publicaţia Timpul, al cărei sediu, Hotel Universal, era pe strada Covaci, chiar lângă locul în care de acum cafeaua rafinată şi meniurile complexe sunt savurate de bucureşteni.

În documentele oficiale Cafeneaua Veche apare atestată la 1812, însă povestea începe în anul 1781, când armeanul Ştefan Antîlop primeşte permisiunea domnitorului Alexandru Ipsilanti să construiască o cafenea în apropierea Curţii Domneşti.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eminescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.