Cum arată cel mai nou loc pentru sport şi agrement din România care se deschide săptămâna viitoare. Vizitatorii se vor bucura de sporturi nautice, plajă cu nisip şi plajă verde la munte - VIDEO

Autor: Laura Buciu Postat la 27 mai 2022 8392 afişări

Cum arată cel mai nou loc pentru sport şi agrement din România care se deschide săptămâna viitoare. Vizitatorii se vor bucura de sporturi nautice, plajă cu nisip şi plajă verde la munte - VIDEO

Cel mai nou loc pentru sport şi agrement din Sibiu se deschide de Ziua Copilului, după o investiţie de 12,4 milioane lei. La Lacul Binder, o zonă cândva marginalizată, a fost transformată într-un spaţiu unde se poate practica wakeboarding, schi nautic şi canoe, dar se poate face şi plajă.

Din 1 iunie Lacul Binder, cel mai nou obiectiv pentru sport şi agrement al Sibiului, se deschide, după o investiţie de 12,4 milioane de lei, din bugetul local, anunţă, vineri Primăria Sibiu.

„Prin reconversie, am transformat o zonă marginalizată într-un spaţiu atractiv pentru petrecerea timpului liber. pe lângă sporturi nautice şi multe alte activităţi de agrement, Lacul Binder a devenit şi o zonă naturală frumoasă, rezultată prin plantarea a peste 180 de arbori şi arbuşti şi însămânţarea cu iarbă a unei suprafeţe de 5.000 de mp pe maluri. Din 1 iunie se va deschide Complexul de agrement şi pentru că este ziua lor, copiii vor avea acces gratuit”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Chiar dacă au acces gratuit, conform Regulamentului, copiii cu vârsta sub 14 ani au acces în Complex doar însoţiţi de adulţi.

La Lacul Binder, se pot prtactica sporturi nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding şi canoe. Echipamentele necesare se vor putea închiria din locaţie. Instalaţia de transport pe cablu pentru wakeboarding şi ski nautic este singura de acest tip din Transilvania în ceea ce priveşte lungimea cablului.

De asemenea, turiştii se pot relaxa la soare, aici fiind prima plajă cu nisip din Sibiu, în suprafaţă de 1.900 mp. Pe lângă şezlonguri şi umbrele, pe plajă sunt amenajate două terenuri de volei şi un loc de joacă pentru copii. Un alt doilea loc de joacă, de mari dimensiuni, este cel gonflabil, aşezat pe apă, în zona de îmbăiere, de care se pot bucura nu doar copiii, ci şi cei mai mari.

Există şi plajă verde, însă turiştii se pot relaxa şi pe terasa panoramică sau la promenadă pe aleile care înconjoară lacul. Acestea au un pavaj special, din nisip cuarţos şi răşină epoxidică. Pe alei sunt amplasate bănci, cişmele cu apă potabilă, fiind luminate şi noaptea prin lămpi cu LED. Prin proiect, s-au amenajat zone verzi pe malurile lacului:

Se poate practica pescuitul sportiv, în lac trăind diverse specii de peşti, ceea ce atestă că apa este curată.

Zona de îmbăiere este separată prin balize de zona dedicată sporturilor nautice, iar un salvamar va supraveghea în permanenţă activitatea de pe lac şi o barcă de salvare. Cei care vor practica sporturi nautice vor fi echipaţi obligatoriu cu veste de salvare. În cazul în care aceştia cad în apă, au fost amenajate pontoane fixe şi un ponton plutitor, De asemenea, pentru siguranţa turiştilor, există un sistem de supraveghere video care va permite monitorizarea întregii zone a Complexului. Apa din lac este testată la fiecare 2 săptămâni de către Direcţia de Sănătate Publică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nautic,
plajă,
agrement

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.