„Cu investiţii putem ajunge la 55 km de pârtie în Sinaia, de două ori şi jumătate mai mult, iar cu zăpadă artificială sezonul de schi s-ar extinde până în mai“

Autor: Mirabela Tiron Postat la 14 februarie 2013 28 afişări

Sezonul de iarnă 2012/2013 este unul dintre cele mai bune sezoane chiar şi din ultimii zece ani, alături de cel din 2007/2008, datorită ninsorilor care au asigurat stratul necesar de zăpadă pentru a atrage turişti, potrivit operatorilor de turism din Sinaia şi Predeal. Unele hoteluri au avut în decembrie şi ianuarie grade de ocupare şi de 70%, iar la instalaţiile de transport persoane pe cablu cererea a fost mare.

"La Sinaia cred că este cel mai bun domeniu schiabil, mi se pare îngrijit. Pârtiile sunt impecabile", a spus Ionel Cosmin, un turist venit din Constanţa care schia pe pârtiile din Sinaia. Oraşul de pe Valea Prahovei are 22 de kilometri de pârtie, destinaţi tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi. Aproape 410.000 de cartele de acces au fost cumpărate anul trecut de pasionaţii sporturilor de iarnă la instalaţiile de cablu din Predeal, Sinaia şi Buşteni, ceea ce poate fi un indicator al traficului de turişti din aceste staţiu, potrivit Teleferic Prahova, ce administrează instalaţiile de transport persoane pe cablu. "În Sinaia avem cel mai spectaculos domeniu schiabil. Există variante pentru practicarea schiului şi a snowboardului în zone neamenajate", a afirmat Gelu Gră­dinaru, directorul general al companiei Teleferic Prahova. Firma operează două telecabine, din Sinaia la cota 1.400 şi de la cota 1.400 la cota 2.000, un telescaun de la cota 1.400 la cota 2.000, un telescaun în Valea Dorului şi un teleschi în Scândurari. De altfel, în Sinaia şi Primăria operează două instalaţii, un telescaun detaşabil cu acoperiş pe Valea Dorului şi telegondola ce operează de la cota 1.000 la cota 1.400.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schi,
iarnă,
Sinaia,
Predeal,
pârtie,
reportaj,
zăpadă
/actualitate/cu-investitii-putem-ajunge-la-55-km-de-partie-in-sinaia-de-doua-ori-si-jumatate-mai-mult-iar-cu-zapada-artificiala-sezonul-de-schi-s-ar-extinde-pana-in-mai-10561258
10561258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.