Cu 40 de ani în urmă, Apple declanşa revoluţia calculatoarelor personale

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 ianuarie 2024 25 afişări

În urmă cu 40 de ani, pe 24 ianuarie 1984, cu o reclamă televizată care a făcut istorie, Apple a declanşat revoluţia calculatoarelor personale prin lansarea Macintosh.

Cu 40 de ani în urmă, Apple declanşa revoluţia calculatoarelor personale

Dispozitivul a marcat apariţia pe piaţă a computerului cu un mouse standard şi un sistem de operare "grafic" inovator, cu pictograme uşor de înţeles, cum ar fi coşul de gunoi, biroul, ferestrele, deschizând astfel utilizarea computerului chiar şi pentru persoanele care nu sunt pricepute în tehnologie.

La 40 de ani distanţă, se aşteaptă ca firma din Cupertino să îşi aducă contribuţia la informatica bazată pe inteligenţa artificială în acelaşi mod în care a schimbat lumea smartphone-urilor cu iPhone.

De asemenea, Steve Jobs a lucrat şi a participat activ la dezvoltarea Mac, deoarece a trebuit să se lupte cu doi temuţi şi foarte tineri Bill Gates şi Paul Allen de la rivalul Microsoft.

Regizorul Ridley Scott a fost creatorul spotului TV pentru Mac intitulat 1984, bazat în mare măsură pe romanul lui George Orwell şi pe filmul Blade Runner regizat de acelaşi regizor cu doi ani mai devreme. Aceasta a fost difuzată în timpul pauzei publicitare a Super Bowl de pe 22 ianuarie, în urmă cu 40 de ani.

Spotul publicitar îl reprezenta pe ‘big brother’ spart de o sportivă în culorile Apple. „Veţi înţelege de ce 1984 nu va fi ca 1984”, scria în finalul spotului publicitar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
macintosh,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.