CSR 2023. Simţim la fel: camera senzorială CONIL

Postat la 17 noiembrie 2023 33 afişări

Motivaţie:

„A face bine” este o valoare fundamentală după care afacerea de familie Transavia se ghidează în tot ceea ce face, iar dorinţa de a contribui la creşterea calităţii vieţii oamenilor, sprijinind educaţia şi dezvoltarea tinerilor se traduce prin susţinerea iniţiativelor care promovează incluziunea, declară Theodora Popa, vicepreşedinte Transavia. Un diagnostic copleşitor, adesea greu de acceptat ca părinte este dublat de multe ori de dificultatea de a găsi resurse financiare şi modalităţi eficiente de a ajuta copiii să depăşească dizabilitatea şi să aibă o viaţă cât mai normală. „Astfel, ne-am implicat pentru a susţine accesul la educaţie pentru copii cu dezvoltare atipică. După ce în 2021 Transavia a ajutat Asociaţia CONIL să construiască o şcoală gimnazială pentru a asigura educaţie inclusivă şi de calitate pentru 300 de copiii afectaţi de tulburări din spectrul autismului, de sindromul Down sau de dizabilităţi locomotorii, în decembrie 2022 a susţinut amenajarea şi dotarea completă a unei camere senzoriale, în care copiii îngrijiţi de asociaţie pot beneficia de terapie adecvată”, afirmă Theodora Popa.

Descrierea proiectului:

Camera Senzorială, sau camera Sonelzen, plasează copilul-pacient într-un mediu liniştitor şi stimulant (mediu multisenzorial controlat) în care se monitorizează parametrii terapeutici, prin care se urmăreşte atingerea unei stări de bine şi a unui echilibru, elemente esenţiale în terapia copiilor cu tulburări de spectru autist. Camera Senzorială CONIL a fost dotată de Transavia cu echipamente alese pentru a stimula simţurile: vederea, simţul tactil, auzul, mirosul, gustul. Prin intermediul acestui sistem, copiii cu cerinţe speciale beneficiază de sesiuni de terapie şi tratament noninvazive, nondirective şi care nu necesită comunicare verbală. Controlate direct de către copilul-pacient şi nu de către terapeut, acestea permit copilului cu autism să îşi descopere simţurile şi, prin ele, să îşi exprime emoţiile şi sentimentele. Dotarea completă de către Transavia a Camerei Senzoriale, în care copiii beneficiază de terapie adecvată, vine în sprijinul celor 300 de familii îngrijite de CONIL. „Continuăm astfel să susţinem accesul la educaţie pentru copiii cu dezvoltare atipică îngrijiţi de asociaţia CONIL”, adaugă Theodora Popa.

Rezultate:

Prin această implicare, Transavia a asigurat un suport fiziologic şi logistic pentru terapia aplicată persoanelor cu autism şi alte dizabilităţi, demenţă sau leziuni cerebrale, care completează cele 25.200 de ore de terapie şi tratament pentru cele 300 de familii cu copiii îngrijiţi de Asociaţia CONIL.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.