CSR 2023. Întâlnirile JTI*

Postat la 17 octombrie 2023 38 afişări

CSR 2023. Întâlnirile JTI*

MOTIVAŢIE:

Întâlnirile JTI au fost lansate pentru a marca identitatea japoneză a companiei. Potrivit filosofiei companiei-mamă JT „a face afaceri nu înseamnă nimic altceva decât a avea o serie de întâlniri cu oamenii, natura şi arta”. Sunt dedicate mai ales dansului contemporan, pentru că este un domeniu care nu e sprijinit suficient în România.

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Prima ediţie a  Întâlnirilor JTI a avut loc în anul 2000 şi a avut ca invitată compania de dans Bejart Ballet Lausanne. Încă de la prima ediţie, „colaborăm cu Fundaţia Art Production condusă de dl Valerian Mareş, cu o experienţă foarte valoroasă în domeniul organizării de evenimente, precum şi cu omul de televiziune, pasionată şi cunoscătoare a dansului, Silvia Ghiaţă. Şi pentru noi, şi pentru partenerii noştri, deviza este excelenţa”, declară Gilda Lazăr, director corporate affairs şi comunicare la JTI România, Moldova şi Bulgaria. Ca urmare, Întâlnirile JTI găzduiesc artişti care nu au mai fost niciodată pe o scenă românească sau spectacole prezentate în premieră publicului din România.

De-a lungul timpului, au fost invitaţi ai Întâlnirilor JTI companii celebre de balet şi dans: Nacho Duato şi Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem şi Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu şi Baletul Naţional din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés şi Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Quartet Gala-Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke şi Dominique Mercy, în 2017 Noism, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, în 2018 compania de dans Martha Graham, iar în 2019 compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona. Întâlnirile JTI din 2020 şi 2021 au fost amânate din cauza pandemiei, desfăşurându-se cu un decalaj de un an. Ediţia din 2020, care a avut loc în 2021 i-a avut ca invitaţi pe Wynton Marsalis, cel mai mare trompetist contemporan, şi Jazz at Lincoln Center Orchestra. În 2022, a avut loc ediţia amânată în 2021, cu compania de dans Jean-Claude Gallotta, care a prezentat My Ladies Rock la Bucureşti şi Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Ultima ediţie a avut ca invitată Aterballetto, cea mai mare companie italiană de dans, care a prezentat spectacolul Don Juan.

REZULTATE:

Anual participă direct la Întâlnirile JTI între 800 şi 2.000 de spectatori şi alţi zeci de mii de telespectatori, pentru că spectacolele eveniment sunt preluate de TVR.

Evenimentele au devenit un brand cultural naţional pentru dansul contemporan. Cum inspirat comenta criticul Dumitru Avakian, „Întâlnirile JTI - şi astăzi şi în trecut - au dat consistenţă vieţii noastre artistice”. Schimbările în bine generate de astfel de evenimente se cuantifică greu în cifre, cu toate că se bazează pe cifre. „Parteneriatele noastre culturale sunt incluse în bugetul companiei an de an, iar managementul înţelege că sustenabilitatea, un cuvânt la modă în aceste vremuri, înseamnă mai ales a oferi înapoi celor din jur o parte din succesul pe care-l obţii”, adaugă Gilda Lazăr.

Tot ea spune că recunoaşterea şi, uneori, recunoştinţa sunt repere care „ne oferă certitudinea că mergem în direcţia potrivită, dar şi impulsul de a continua. Ştim că am devenit un reper al excelenţei în cultură pentru că, de ani buni, lumea nu mai întreabă cine vine la Întâlnirile JTI, ci când vor fi următoarele Întâlniri, iar critica de specialitate şi publicul aşteaptă an de an o nouă Întâlnire.

Cât despre obiective de viitor, în curând vom anunţa invitaţii celei de-a XXIV-a ediţii a Întâlnirilor JTI. Ne dorim să continuăm acest proiect şi în anii următori, iar reacţiile iubitorilor de dans contemporan ne confirmă ceea ce simţim şi noi, şi anume că facem bine ceea ce facem şi că trebuie să mergem mai departe".

* Pentru cele două entităţi din România: J.T. International (Romania) SRL şi JT International Manufacturing SA

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.