Criza gazelor: un furnizor german de energie va dubla preţurile

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 august 2022 53 afişări

Criza gazelor: un furnizor german de energie va dubla preţurile

Compania germană de utilităţi Rheinenergie, furnizorul de energie al oraşului Köln, a anunţat că va dubla preţurile pentru unii clienţi de la 1 octombrie, din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia, potrivit Sky News. 

Majorarea preţului are loc în contextul în care costurile de achiziţie a gazelor naturale au crescut foarte mult.

Scăderea fluxurilor de gaz rusesc a forţat furnizorii de energie din întreaga Europă să cumpere combustibil la preţuri de piaţă semnificativ mai mari.

Ca urmare, Rheinenergie a anunţat că va majora preţurile la gazele naturale la 18,30 cenţi de euro pe kilowatt-ul oră (Kwh), de la 7,87 cenţi în prezent.

„Într-un apartament din Köln cu un consum anual de 10.000 Kwh, costul anual creşte la aproximativ 2.002 euro, anterior era aproximativ 960 de euro”, a anunţat Rheinenergie într-un comunicat.

Majorările de preţ se vor aplica clienţilor care nu au contracte cu preţ fix, a precizat compania.

După ce Rheinenergie a anunţat creşterile de preţuri, pe site-ul companiei a apărut un mesaj de avertizare a clienţilor cu privire la timpii lungi de aşteptare la linia sa telefonică, din cauza unui volum mare de apeluri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
germania,
preturi,
energie,
criza,
dublare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.