Creste razboiul din Libia pretul benzinei de la Bucuresti?

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 martie 2011 28 afişări

Pretul titeiului Brent a crescut vineri cu mai mult de un dolar, la 116 dolari/baril, in urma anuntului Consiliului de Securitate al ONU, care a aprobat interventia aeriana impotriva trupelor colonelului Muammar Kadhafi.

Pretul petrolului se afla la mai putin de 4 dolari de maximul ultimilor doi ani si jumatate. Analistii cred ca un conflict cu implicare straina ar putea afecta livrarile libiene de petrol. Libia oferea 1,6 milioane de barili de petrol zilnic in perioada dinaintea crizei. O parte din membrii OPEC si-au majorat productia, pentru a compensa scaderea livrarilor din Libia.

Libia detine cele mai mari rezerve de petrol din Africa si este pe locul 9 in topul mondial al rezervelor, cu 41,5 miliarde de barili.

Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a autorizat Liga Araba, natiunile lumii sau NATO sa ia toate masurile necesare pentru a proteja civilii si pentru a impune armatei libiene sa opreasca focul, prin lovituri aeriene. Textul adoptat joi seara de consiliu exclude o ocupatie militara. Avioane cu insemnele fortelor aeriene din Franta si Marea Britanie, dar si ale unui stat arab sunt probabil primele care vor decola, la numai cateva ore de la adoptarea rezolutiei, in timp ce NATO ar urma sa actioneze la cerere, dar cu oarecare intarziere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
libia,
pret,
petrol,
scumpire,
razboi,
libia
/actualitate/creste-razboiul-din-libia-pretul-benzinei-de-la-bucuresti-8073684
8073684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.