Cresc alocaţiile! Câţi bani primesc milioane de copii din România

Postat la 07 octombrie 2023 345 afişări

Cresc alocaţiile! Câţi bani primesc milioane de copii din România

De la 1 ianuarie, cresc alocaţiile pentru copiii din România. Conform legii, alocaţiile vor fi indexate cu rata inflaţiei, la începutul anului viitor. Ministrul Familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Natalia Intotero a declarat că asigurarea acestor drepturi pentru copii este o prioritate pentru guvern. Conform calculelor Mediaflux, alocaţia pentru copii ar putea ajunge la 275 de lei.

Cresc alocaţiile pentru milioane de copii

După şedinţa de Guvern de joi, Natalia Intotero a anunţat adoptarea Strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2023-2027.

”Este un document care stabileşte măsurile şi direcţiile de acţiune pentru a asigura protecţia şi promovarea drepturilor copilului, inclusiv ale celor din comunităţi vulnerabile. (…) Documentul sintetizează priorităţile în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului pentru următorii 5 ani, toate armonizate cu cele asumate la nivel european, eliminarea oricăror forme de violenţă asupra copiilor, reducerea sărăcie işi a excluziunii sociale, promovarea unor servicii şi sisteme prietenoase cu copilul, protejarea şi garantarea drepturilor tuturor copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile, încurajarea implicării şi participării copiilor la luarea deciziilor” a anunţat ministrul după şedinţa de Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocatii,
bani,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.