Coreea de Nord vrea mărirea salariilor pentru cetăţenii angajaţi de firme sud-coreene

Autor: Ioana Bojan Postat la 26 februarie 2015 153 afişări

Coreea de Nord a informat Seulul că intenţionează să mărească salariul minim al cetăţenilor nord-coreeni angajaţi de firme sud-coreene la un parc industrial comun, relatează Associated Press.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării, Coreea de Sud a respins decizia Phenianului deoarece nu este vorba despre un acord comun.

Oficialul a precizat joi că Seulul a propus o reuniune luna viitoare pentru a discuta despre salariile muncitorilor de la parcul industrial Kaesong, din Coreea de Nord, însă Phenianul a respins oferta.

Potrivit analiştilor de la Seul, Coreea de Nord încearcă să depăşească Coreea de Sud în procesul de luare a deciziilor la parcul industrial, care reprezintă o importantă sursă de venit pentru Phenian de la deschiderea sa în 2004.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA,
SALARII,
/actualitate/coreea-de-nord-vrea-marirea-salariilor-pentru-cetatenii-angajati-de-firme-sud-coreene-13899932
13899932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.