Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 august 2022 20 afişări

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene a anunţat, vineri, convocarea unei reuniuni de urgenţă la nivel ministerial pentru a discuta despre modalităţile de gestionare a crizei energetice, în contextul eforturilor de reducere a dependenţei de Rusia.

Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice

"Preşedinţia cehă a Consiliului UE va convoca o reuniune urgentă a miniştrilor Energiei pentru a discuta despre măsuri de urgenţă specifice pentru abordarea crizei energetice", a declarat vineri premierul Cehiei, Petr Fiala, într-un mesaj postat pe Twitter.

Decizia Preşedinţiei Consiliului UE a fost acceptată de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi intervine în contextul eforturilor Uniunii Europene de reducere a dependenţei de petrolul şi gazul din Rusia, potrivit cotidianului Le Monde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
energie,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.