Consilier Ponta: Continuarea reducerii TVA pe anumite alimente ar fi binevenită, e prima măsură

Postat la 29 octombrie 2013 44 afişări

Aplicarea unei cote reduse de TVA pentru anumite produse alimentare, cum ar fi carnea, după modelul implementat la pâine, unde taxa este de 9%, ar reprezenta cea mai oportună măsură de relaxare fiscală, dar este dificil de realizat, a declarat Ioana Petrescu, consilier al premierului Victor Ponta.

Consilier Ponta: Continuarea reducerii TVA pe anumite alimente ar fi binevenită, e prima măsură

 "O continuare a politicilor de reducere a TVA pe anumite alimente ar fi binevenită, nu ştiu dacă este posibilă acum, când avem o rectificare negativă. Ştim că reducerea TVA la pâine a fost bine-venită. Este o măsură care ar ajuta la reducerea evaziunii fiscale şi este o măsură care are şi o componentă socială (...) Sunt şi alte măsuri de relaxare, dar eu cu aceasta aş începe", a spus Petrescu, întrebată la seminarul "Modificările Codului Fiscal", organizat de Ziarul Financiar, ce taxe ar considera că trebuie scăzute sau eliminate.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu a explicat că o altă reducere pentru produse ar putea să intervină doar dacă se constată că reducerea TVA la pâine nu a dus la scăderi ale încasărilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consilier-ponta-continuarea-reducerii-tva-pe-anumite-alimente-ar-fi-binevenita-e-prima-masura-11580340
11580340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.