Concluzie năucitoare: Părinţii ar trebui să îşi ţină copiii departe de Facebook, aşa cum îi ţin departe de droguri

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 ianuarie 2019 313 afişări

Concluzie năucitoare: Părinţii ar trebui să îşi ţină copiii departe de Facebook, aşa cum îi ţin departe de droguri

Studiile arată că oamenii dependenţi de social media prezintă aceeaşi incapacitate de a lua decizii ca oamenii dependenţi de droguri, potrivit unui studiu citat de Bloomberg.

Cercetătorii au găsit o legătură între utilizarea excesivă a social media şi comportamentul dependenţilor de droguri.

Un experiment condus de cercetători americani arată că oamenii dependenţi de social media au performanţe mai proaste în viaţa de zi cu zi.

Exact acelaşi trend a fost descoperit în cazul persoanelor care fac abuz de droguri precum cocaina sau heroina.

„Circa o treime din oamenii de pe planetă folosesc social media, iar unii dintre aceşti oameni fac abuz de aceste site-uri”, spune dr. Dar Meshi, cel care a condus cercetarea realizată de Universitatea de Stat din Michigan. „Sperăm ca descoperirile noastre să motiveze pe toată lumea să ia dependenţa de social media în serios”.

Studiul arată o conexiune între utilizarea excesivă a social media şi inabilitatea de a lua decizii – o particularitate des întâlnită în cazul consumului de droguri.

Echipa condusă de Meshi le-a cerut celor 71 de participanţi să răspundă la un sondaj care a fost construit pentru a măsura dependenţa lor psihologică de Facebook.

Întrebările s-au legat motivele pentru care ei folosesc Facebook, felul în care se simt când nu pot avea acces la reţeaua socială, încercările lor de a renunţa la social media şi impactul pe care Facebook l-a avut asupra studiilor sau activităţii lor.

Cei care au participat au fost apoi testaţi cu ajutorul unei metode denumite Iowa Gambling Task – o metodă care analizează capacitatea de a lua decizii şi comportamentul de risc şi este utilizată în masă de psihologi.

Participanţii trebuiau să identifice un tipar al carţilor dintr-un pachet şi să ghicească ce cărţi vor urma în acel pachet.

Cercetătorii au descoperit că cei care au folosit excesiv social media aveau probleme în a identifica un tipar clar.

Rezultatele testului Iowa Gambling Task sunt similare şi în cazul dependenţilor de heroină, cocaină şi metamfetamină.

„Capacitatea de a lua decizii este de multe ori compromisă în cazul indivizilor cu probleme de abuz de substanţe”, spune Meshi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
droguri,
facebook,
concluzie,
copii,
parinti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.