Comisia Europeană aprobă plata în avans a subvenţiilor agricole, România este eligibilă

Postat la 31 august 2018 91 afişări

Comisia Europeană pregăteşte măsuri de aprobare a plăţii în avans a subvenţiilor agricole pe suprafaţă, astfel că fermierii afectaţi de secetă vor putea să primească în octombrie 70%-85% din plată (în loc de 50%), iar în decembrie restul de bani. Şi în România, plăţile din octombrie pot fi mai mari.

Comisia Europeană aprobă plata în avans a subvenţiilor agricole, România este eligibilă

Potrivit Comisiei Europene, agricultorii vor putea primi până la 70% din plata lor directă şi 85% din plăţile în cadrul programului de dezvoltare rurală, începând de la jumătatea lunii octombrie 2018, în loc să aştepte până în decembrie pentru a-şi primi subvenţiile. În mod tradiţional, la jumătatea lunii octombrie se acordă 50% din plăţi, iar în decembrie restul.

„Având în vedere dificultăţile întâmpinate de agricultorii europeni afectaţi de secetă în această vară, Comisia Europeană continuă să acţioneze pentru a oferi sprijin practic sectorului. Se va acorda o flexibilitate suplimentară pentru a ajuta fermierii să furnizeze hrană suficientă pentru animalele lor”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.