Cîţu: Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 decembrie 2022 55 afişări

Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3, afirmă fostul premier Florin Cîţu, senator PNL: „INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze deflaţie de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2”.

Cîţu: Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3

„Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3. Astăzi (miercuri - n.r.) INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze deflaţie de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2. Pentru a ascunde recesiunea guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3. Dumneavoastră aţi simţit această scădere a preţurilor cu 1.2 procente în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2?”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El afirmă că INS a crescut estimarea pentru creşterea preţurilor pentru trimestrul 1 de la 7% la 10% şi pentru trimestrul 2 de la 1,8% la 3.1% şi a rezultat o scădere a creşterii reale din trimestrul 1 de la 5,3 la 1,5% şi pentru trimestrul 2 de la 1,8% la 1,3%.

„Exact cum am spus, INS a subestimat creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală. Aşa a făcut acum şi pentru trimestrul 3. Va urma”, încheie Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
recesiune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.