Ciolacu: Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic

Autor: Cosmin Pirv Postat la 16 ianuarie 2024 43 afişări

Câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie, deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu-i vom păcăli pe români, spune, luni, premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă e justificată comasarea alegerilor pentru reducerea costurilor.

Ciolacu: Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic

„Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic. Haideţi să nu devenim ridicoli, câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie, deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu-i vom păcăli pe români, cine încearcă să-i păcălească pe români cu anumite comasări, vezi Doamne că se fac economii, nu mai ţine”, a spus, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că sunt posibile astfel de comasări, dar că acestea nu trebuie făcute în interes politic.

Întrebat dacă are informaţii care privesc o demisie a preşedintelui Klaus Iohannis, care ar urma să ocupe o funcţie importantă la nivel european, Marcel Ciolacu a spus: „Speculaţiile au pornit de la faptul că actualul preşedinte al Consiliului a anunţat că va candida primul pe listă în Belgia. La nivelul UE sunt trei funcţii importante: preşedintele Consiliului, Comsia Europeană şi Parlamentul European. Există negocieri întotdeauna. Eu am spus un lucru: pentru mine, indiferent de câtă lume o să mă înjure pentru eceea ce o să vă spun, faptul că un român ajunge preşedintele Consiliului European pentru mine este o mândrie”, a spus premierul.

Acesta spune că nu cunoaşte detalii, dar că aceste funcţii se împart între marile familii europene.

„Nu cunosc detalii, n-am avut discuţii cu preşedintele României în privinţa acestor lucruri. N-am avut discuţii, eu, cu un lider marcant european pe acestă perspectivă, dar contextul acesta este.

De obicei cele trei funcţii s-au împărţit între marile familii europene”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
alegeri,
iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.