Ciolacu, despre UDMR: la PSD nu s-a discutat despre scoaterea unei formaţiuni politice din coaliţie

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 mai 2023 32 afişări

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că a primit aprobarea colegilor de partid pentru a forma un guvern cu mai puţine ministere. De asemenea, liderul PSD a spus că social-democraţii nu au discutat despre scoaterea de la guvernare a UDMR.

Ciolacu, despre UDMR: la PSD nu s-a discutat despre scoaterea unei formaţiuni politice din coaliţie

Marcel Ciolacu a anunţat că mandatul pe care l-a primit de la colegii de partid în cadrul Consiliului Politic Naţional este ca „structura guvernamentală să fie mai eficientă şi mai suplă”. De asemenea, Ciolacu a declarat că social-democraţii „nu au avut nicio discuţie privind scoaterea unei formaţiuni politice din actuala coaliţie”, răspunzând unei întrebări despre prezenţa UDMR în viitorul guvern.

Preşedintele PSD a mai spus că zilele următoare va fi o şedinţă la care vor participa cei trei lideri ai coaliţiei. „Vom finaliza rapid discuţiile. (...) Nu am făcut un scenariu, ce comasări vom face, decizia este doar că viitorul guvern va avea mai puţine ministere”, a precizat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte data la care se va realiza rotativa guvernamentală, preşedintele PSD a spus că se va respecta protocolul coaliţiei.

„Avem o dată în protocol, 25 mai”, a precizat Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
udmr,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.