Ciolacu dă liber la traseism. Guvernul a adoptat OUG de comasare a alegerilor

Postat la 08 martie 2024 39 afişări

Ciolacu dă liber la traseism. Guvernul a adoptat OUG de comasare a alegerilor

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă de comasare a alegerilor. Primarii pot migra de la un partid la altul fără să-şi piardă postul. Ordonanţa de urgenţă întăreşte rolul STS în algerile din acest an.

După ce s-au împăcat, s-au certat şi s-au împăcat iar, certându-se pe vânătoarea de primari, Guvernul Ciolacu se reuneşte la această oră, cu tot cu liberali ca să adopte ordonanţa de comasare a alegerilor europarlamentare cu alegerile locale. Actul normativ care va intra în vigoare imediat cuprinde multe surprize.

Ce prevede Ordonanţa

Alegerile locale şi europarlamentare se desfăşoară pe 9 iunie 2024.

Primarii şi consilierii judeţeni pot să treacă de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul, cu cel mult 60 de zile înainte de 9 iunie.

Candidaţii la europarlamentare se pot înscrie şi în alegerile locale.

9 iunie 2024: votarea începe la 7.00 şi se termină la ora 22.00.

9 iunie 2024: alegătorii care se află la 22.00 în preajma secţia de votare pot vota până la ora 23.59.

Cei care cu 60 de zile înainte şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală pot vota doar în comuna, oraşul, municipiul în care au reşedinţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adoptare,
alegeri,
comasare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.