Ciocolata ar putea deveni peste 20 de ani la fel de scumpa ca aurul

Postat la 09 noiembrie 2010 48 afişări

Ciocolata risca sa devina peste 20 de ani la fel de scumpa ca aurul, afirma numerosi experti, potrivit carora, o persoana cu venituri medii nu isi va mai permite, in deceniile urmatoare, sa isi cumpere o tableta de ciocolata decat cu mari eforturi financiare, informeaza newstrackindia.com.

"Peste 20 de ani, ciocolata va fi un fel de caviar. Va deveni atat de rara si atat de scumpa, incat cetateanul obisnuit nu isi va mai permite sa o cumpere ", afirma publicatia The New Zeeland Herald, care il citeaza pe John Mason, directorul si fondatorul Nature Conservation Research Council, cu sediul in Ghana.

Fermierii din tarile mari producatoare de cacao nu primesc din partea guvernelor locale acele stimulente financiare de care au nevoie pentru a reface plantatiile de arbori de cacao, pe masura ce acestia mor de batranete. Aceasta actiune de replantare presupune, de regula, mutarea fermierilor intr-o alta zona de padure, unde vor astepta pana la cinci ani, pana sa obtina prima recolta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciocolata,
aur,
experti
/actualitate/ciocolata-ar-putea-deveni-peste-20-de-ani-la-fel-de-scumpa-ca-aurul-7703086
7703086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.