Cine sunt românii care pot lua permisul de conducere fără să facă şcoala de şoferi

Postat la 25 august 2023 258 afişări

Cine sunt românii care pot lua permisul de conducere fără să facă şcoala de şoferi

Conform codului rutier din 2023 există o categorie de români care poate lua permisul de conducere fără să facă şcoala de şoferi.

O prevedere nouă adusă codului rutier arată că o anumită categorie poate obţine permisul de conducere auto fără să facă şcoala de şoferi.

Recent, Ministerul Afacerilor Interne a propus modificarea regulilor pentru unele persoane care vor să obţină permisul auto, iar Guvernul a aprobat o astfel de măsură.

Potrivit modificării aduse în Codul Rutier, o anumită categorie de români va putea să susţină examenul pentru obţinerea unui permis auto fără să mai urmeze cursurile unei şcoli de şoferi. Iar modificarea se aplică chiar din august 2023.

În forma actualizată, românii care au obţinut un carnet de conducere într-o altă ţară şi nu îl pot preschimba în România vor putea să susţină examenul auto fără să mai urmeze cursurile unei şcoli de şoferi, arată noul Cod Rutier 2023. 

Modificările sunt stipulate în Ordonanţa nr. 29/2023 prin care se modifică OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
permis auto,
romani,
scoala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.