Cine sunt cei mai „periculoşi” oameni din mediul online în 2023

Postat la 29 decembrie 2023 56 afişări

Cine sunt cei mai „periculoşi” oameni din mediul online în 2023

Elon Musk şi Sam Altman sunt printre cei mai „periculoşi” în online. Se extind acţiunile de război cibernetic şi atacurile ransomware. Grupurile de hackeri ameninţă securitatea globală.

Trump, Elon Musk şi cei mai temuţi hackeri din lume apar pe lista pericolelor online din acest an. Revista Wired a comparat toate ameninţările digitale din 2023, care pun în pericol securitatea cibernetică şi stabilitatea mondială.

Pe această listă a „băieţilor răi” de pe internet, primul este Elon Musk: CEO-ul Tesla şi SpaceX. Musk a fost criticat pentru promovarea unui mediu mai puţin controlat pe platforma sa de social media şi pentru problemele legate de caracteristicile de asistare la condus ale maşinilor Tesla. Prin rebranduirea Twitter în X şi prin relaxarea politicilor platformei, invitând înapoi teoreticieni ai conspiraţiei şi amplificând declaraţii antisemite. În plus, startupul său, xAI, a lansat Grok, un chatbot AI cu reguli mai puţin stricte decât ChatGPT-ul de la OpenAI, stârnind controverse.

Alt om periculos online este Donald Trump: Fostul preşedinte al SUA. Trump a continuat să fie o figură polarizantă în 2023, folosindu-şi influenţa pentru a lansa atacuri împotriva adversarilor săi politici.

Sam Altman conduce în cursa pentru dezvoltarea celei mai disruptive tehnologie imaginată vreodată şi de aceea este văzut drept unul dintre cei mai periculoşi oameni care au existat – nu doar anul acesta, ci în istoria omenirii. Această listă reflectă o mare varietate de ameninţări, de la influenţa persoanelor publice în tehnologie şi social media, până la acţiuni ilegale de hackeri şi grupuri susţinute de state.

TOP ARTICOLE

Bogaţii fură din magazine, arată un sondaj nou

Scandal în Moscova: Ksenia Sobchak, presupusa fină a lui Putin, prezentă la o petrecere a celebrităţilor „Aproape Goale”. Reacţiile acide nu au întârziat să apară

Avertismentul lui Xi Jinping înainte de alegerile din Taiwan: „Reunificarea cu China este inevitabilă”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
oameni,
online

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.