Cine sunt cei mai admirati 100 de manageri din Romania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 octombrie 2010 921 afişări

Revista BUSINESS Magazin a lansat catalogul "100 cei mai admirati CEO din Romania", ocazie cu care a acordat, in cadrul Galei CEO Awards de joi, premii speciale pentru 15 dintre managerii inclusi in catalog.

Pe primul loc in clasamentul celor mai admirati manageri s-a situat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, care a intrunit cele mai multe dintre voturile celor peste 250 de manageri, consultanti si antreprenori solicitati sa-si exprime preferintele in vederea alcatuirii catalogului.

"Acest premiu se datoreaza celor 27.000 de angajati ai Petrom, entuziasmului si dorintei lor de a face diferenta, de a actiona in asa fel incat sa fie mai bine in Romania", a declarat Mariana Gheorghe, adaugand ca sunt de admirat toti managerii, angajatii, parteneri de afaceri care fac diferenta in domeniul lor de activitate si care contribuie la schimbarea in bine a tarii. "Romania merita - nu putem ramane inca 20 de ani, ca tara, tot o tanara speranta. Eu am trait toata viata mea, si inainte si dupa 1990, cu acest optimism, cu aceasta speranta ca lucrurile se vor schimba in bine", a spus sefa Petrom.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania (care a primit premiul pentru cel mai admirat bancher), Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone Romania (distinsa cu premiul pentru cel mai admirat manager din telecom), Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania (premiul pentru cel mai admirat manager expat) si Dan Sucu, proprietarul Mobexpert (premiul pentru cel mai admirat manager-antreprenor).

Au primit premii speciale, de asemenea, Jerome Olive, directorul general al Automobile Dacia si al Grup Renault Romania (cel mai admirat industrias), Florin Talpes, CEO Softwin (cel mai admirat softist), Ali Ergun Ergen, CEO al Baneasa Developments (cel mai admirat manager din real estate), Vasile Iuga, country managing partner al PricewaterhouseCoopers (cel mai admirat manager din consultanta) si Dusan Wilms, CEO al Metro Cash&Carry Romania (cel mai admirat manager din comertul modern).

Calin Dragan, directorul general al Coca-Cola HBC Romania si Moldova, a fost desemnat "Managerul potrivit la momentul potrivit". Petru Vaduva, CEO al Tiriac Holdings, a primit premiul pentru managerul cu cea mai mare experienta internationala. Cel mai optimist manager a fost considerat Radu Georgescu, proprietarul Gecad. "Manager - antreprenor - vanzator si de la capat" este Florin Andronescu, fondatorul Flanco. Seria premiilor se incheie cu Sebastian Ghita, proprietarul Asesoft, care a primit premiul pentru cel mai tanar dintre cei mai admirati 100 de manageri din Romania - 31 de ani, in conditiile in care media de varsta a celor inclusi in catalog este de 48 de ani.

Selectia pentru catalogul celor 100 de CEO a fost realizat pe baza voturilor a peste 250 de manageri de companii, antreprenori si consultanti din toate domeniile. Voturile au fost centralizate de redactorii BUSINESS Magazin pe parcursul ultimelor doua luni, pentru a da ocazia unui numar cat mai mare de reprezentanti ai mediului de afaceri sa-si exprime opiniile despre oamenii a caror performanta in business o apreciaza in mod deosebit, raportat la competitorii lor, precum si la rezultatele companiilor lor de-a lungul timpului.

Catalogul "100 cei mai admirati CEO din Romania" este disponibil pe piata din 4 octombrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sunt-cei-mai-admirati-100-de-manageri-din-romania-7436645
7436645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.