Cine sunt cei 15 nazişti care au ucis milioane de oameni fără să păţească nimic (GALERIE FOTO)

Postat la 15 decembrie 2015 12300 afişări

Criminali de război care au ucis mii de oameni prin abuzuri greu de imaginat au fost salvaţi de Statele Unite ale Americii sau episcopi ai Bisericii Catolice, fără să plătească vreodată pentru faptele comise.

După prăbuşirea celui de-al treilea Reich, o adevărată cursă pentru capturarea tehnologiilor naziste a pornit între naţiuni. La acea vreme, germanii aveau unii dintre oamenii de ştiinţă cei mai competenţi, extrem de influenţi în tehnologia nucleară, călătoria în spaţiu, genetică, arme biologice.

Americanii au declanşat operaţiunea Paperclip, cea prin care criminalii de război nazişti erau protejaţi şi evacuaţi din Germania. În cele mai multe cazuri, criminalii şi-au găsit refugiul în America de Sud, unde guvernele le-au oferit azil politic. Prin intermediul operaţiunii Papercli, peste 1500 de oameni de ştiinţă, ingineri sau tehnicieni au fost aduşi din Germania nazistă şi alte ţări străine în Statele Unite. În alte situaţii, Biserica Catolică le-a acordat sprijin, ulterior episcopii fiind judecaţi pentru ascunderea timp de zeci de ani a ofiţerilor armatei germante.

Henry Wallace, fostul vice-preşedinte şi secretar al comerţului, a crezut că ideile savanţilor ar putea lansa noi industrii civile şi ar produce locuri de muncă. Unii oameni de ştiinţă germani au dezvoltat cauciucul sintetic, termometrul pentru ureche sau benzile electromagnetice. 

Lista ar trebui să fie mai lungă, câteva din numele care lipsesc fiind Hans Sommer, Helmut Knochen, Horst Kopkow, Luise Danz, Paul Schäfer, Eduard Roschmann, Wolfgang Abel, Gunter d'Alquen, Martin Sandberger şi Werner Best, potrivit listverse.com.

Moştenitorii părintelui nazismului sunt miliardari şi în zilele noastre

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nazisti,
crime,
pedepse,
ss,
generali,
hitler
/actualitate/cine-sunt-cei-15-nazisti-care-au-ucis-milioane-de-oameni-fara-sa-pateasca-nimic-galerie-foto-14920744
14920744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.