Cine s-a mutat în casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohannis

Postat la 26 aprilie 2017 184 afişări

Decizie definitivă a Curţii de Apel Alba în dosarul în care locatarii a două apartamente din imobilul din Sibiu pierdut în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis încearcă să redevină proprietari. Instanţa a respins recursul formulat în cauză astfel încât cei doi locatari vor fi din nou proprietari ai locuinţelor.

Cine s-a mutat în casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohannis

Cu alte cuvinte, cei doi locatari ai casei din Sibiu, Antonescu Elisabeta şi familia Oargă redevin proprietari ai apartamentelor pe care le-au pierdut în momentul în care familiile Iohannis şi Baştea au obţinut imobilul din centrul Sibiului, strada Bălcescu nr. 29. Tribunalul din Sibiu a admis în octombrie 2016 acţiunea prin care locatarii încearcă să redevină proprietari. Familia Baştea a contestat decizia cu recurs şi astfel procesul a ajuns la Curtea de Apel.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, unde Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat o parte, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora a trecut, în anii '70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Imobilul a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 el a fost cumpărat de chiriaşi.

În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, Ioan Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea, scrie Realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.