Cine este miliardara care conduce organizarea reconstrucţiei Ucrainei. Ce a vorbit astăzi premierul Ciolacu cu ea

Autor: Răzvan Botea Postat la 03 aprilie 2024 36 afişări

Cine este miliardara care conduce organizarea reconstrucţiei Ucrainei. Ce a vorbit astăzi premierul Ciolacu cu ea

O miliardară din familia Pritzker conduce organizarea reconstrucţiei Ucrainei. Penny Sue Pritzker, desemnată de americani reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, a vizitat miercuri România şi a vorbit cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform informaţiilor furnizate de Palatul Victoria

Ei au discutat, conform sursei citate, despre rolul pe care România îl poate avea în procesul de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei avut în vedere la nivel internaţional, după ce se va încheia războiul declanşat de Rusia.

„Suntem într-o etapă de identificare a celor mai eficiente metode de sprijin şi de transpunere a acestora într-o strategie integrată pentru reconstrucţia Ucrainei, în care România îşi doreşte să joace un rol important”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ziarul Financiar a scos în evidenţă la începutul anului trecut că în cancelariile occidentale deja se discută despre reconstrucţia Ucrainei, iar „Uniunea Europeană nu are puterea politică şi financiară necesară conducerii eforturilor de reconstrucţie a Ucrainei”, aşa că SUA şi ţările G7 trebuie să fie liderii reconstrucţiei economico-sociale a Ucrainei de după războiul cu Rusia, se arată într-un working paper al The German Marshall Fund, un think thank american care a luat naştere în urma aplicării Planului Marshall după Al Doilea Război Mondial.

Perspectiva de integrarea europeană a Ucrainei ar trebui să ghideze întregul proces de reconstrucţie a acestei ţări, au mai transmis reprezentanţii guvernului, după întâlnirea cu  şefa comitetului american pentru reconstrucţia Ucrainei. La întrevederea de la Bucureşti a participat şi ambasadorul SUA la în România, Kathleen Kavalec, iar din delegaţia guvernamentală română au făcut parte vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Alexandru-Mihai Ghigiu şi consilierul de stat Nicolae Comănescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
reconstructie,
premier,
familie,
organizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.