Cinci turişti au murit după ce s-au infectat pe plajă cu bacteria ”mâncătoare de carne”

Postat la 21 august 2023 340 afişări

Cinci turişti au murit după ce s-au infectat pe plajă cu bacteria ”mâncătoare de carne”

O vacanţă de vis s-a transformat într-un coşmar pentru cinci persoane, care au murit după ce s-au infectat pe plajele din Florida cu bacteria ”mâncătoare de carne”.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au confirmat că bacteria Vibrio vulnificus, supranumită ”mâncătoare de carne” din cauza felului în care necrozează ţesuturile umane, a fost detectată pe plajele din zona Tampa Bay, din Florida, scrie Daily Star.

Cinci persoane au fost confirmate ca decese cauzate de infectarea cu această bacterie, în timp ce alte 26 de persoane au fost, în cele din urmă, salvate. 

Experţii au explicat că bacteria are nevoie de sare pentru a supravieţui, aşa că poate fi găsită în apa de mare caldă şi sărată şi se dezvoltă mai repede în lunile de vară.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii, infecţiile sunt rare, dar cei cu răni deschise, tăieturi sau zgârieturi vor fi mai susceptibili de a se îmbolnăvi şi ar trebui să evite apa mării.

Anul trecut, zona Florida a înregistrat 74 de cazuri şi 17 decese – cifre pe care experţii le-au descris drept „anormal de ridicate”.

Numărul foarte ridicat de infectări a fost legat de o scurgere de ape uzate în ocean, în timpul uraganului Ian.

Ce simptome are bacteria ”mâncătoare de carne”

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), unele infecţii cu Vibrio vulnificus duc la fasciită necrozantă, o infecţie severă în care carnea din jurul unei răni deschise moare. Fasciita necrozantă poate fi cauzată de mai multe tipuri de bacterii.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bacterie,
carne,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.