China va lua măsuri faţă de sancţiunile SUA împotriva companiilor chineze legate de Rusia

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 februarie 2024 28 afişări

China se opune ferm ca SUA să impună sancţiuni întreprinderilor chineze din motive legate de Rusia. Anunţul a fost făcut luni de ministerul chinez al Comerţului, potrivit CNBC. China va lua măsuri, a avertizat ministerul.

China va lua măsurile necesare pentru a proteja drepturile şi interesele legitime ale întreprinderilor chineze, a anunţat ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Administraţia Biden a anunţat vineri noi restricţii comerciale pentru zeci de entităţi din Rusia, China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kârgâzstan, India şi Coreea de Sud. Acestea sunt acuzate că au sprijinit campania militară a Rusiei în Ucraina. Pe listă sunt opt entităţi din China.

Restricţiile au fost anunţate cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de război.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sancţiuni,
china,
sua

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.