Cetatea din România care este folosită şi astăzi. Datorită tunelelor sale secrete a fost de necucerit de-a lungul istoriei

Postat la 29 februarie 2024 92 afişări

Cetatea din România care este folosită şi astăzi. Datorită tunelelor sale secrete a fost de necucerit de-a lungul istoriei

Pe teritoriul României au fost construite de-a lungul timpului numeroase cetăţi, dar puţine mai sunt folosite şi astăzi. Una dintre acestea este cetatea despre care legenda spune că nimeni nu a reuşit să o cucerească în luptă.

Cetatea Oradea este una dintre puţinele cetăţi din România care sunt încă folosite în prezent. Legenda spune că această cetate era de neînvins datorită complexei reţele de tuneluri subterane care ofereau legături secrete către exterior. Şanţul care înconjoară cetatea era umplut în caz de asediu cu apă termală, adusă prin aducţiuni din râul Peţa.

Cetatea Oradea

Cetatea este plasată strategic lângă malul Crişului, având forma unui pentagon şi servind ca avanpost al Transilvaniei.

Şanţul care o înconjoară este umplut cu apă din Criş, iar zidurile sunt solide şi înalte, având bastioane dotate cu tunuri şi acoperite cu pături roşii.

Fiecare bastion are o poartă proprie şi este condus de un căpitan cu santinele. De asemenea, sunt prezente cupole de observare şi o cameră pentru soldaţi.

Cititi mai multe pe www.stirileptotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cetate,
folosire,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.