Cercetătorii James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz - premiul Nobel pentru fizică în 2019

Postat la 08 octombrie 2019 95 afişări

Savanţii James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz au fost recompensaţi, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică pe 2019, informează site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase.

Cercetătorii James Peebles, Michel Mayor şi Didier Queloz - premiul Nobel pentru fizică în 2019

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta a revenit unor savanţi cu contribuţii la înţelegerea evoluţiei Universului şi a locului ocupat de Pământ în cosmos.

James Peebles a fost premiat pentru formulări teoretice privind cosmologia fizică, iar Michel Mayor împreună cu Didier Queloz, pentru descoperirea unei exoplanete ce orbitează o stea de tipul Soarelui.

Anul trecut, premiul Nobel pentru fizică le-a revenit cercetătorilor Arthur Ashkin - pentru "pensete optice şi aplicaţiile în domeniul sistemelor biologice" - şi Gérard Mourou şi Donna Strickland - pentru metoda lor de a genera pulsuri optice ultrascurte şi de înaltă intensitate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fizica,
nobel,
premiu,
cercetatori,
oficiali

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.