Cercetător american în domeniul războiului: Rusia are 75% din forţe în Ucraina

Autor: Laura Buciu Postat la 01 martie 2022 20 afişări

Cercetător american în domeniul războiului: Rusia are 75% din forţe în Ucraina

Rusia a trecut de la 40% din forţele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, susţine un academician militar din SUA. Acelaşi procent, de 75%, a fost citat şi de un înalt oficial american din domeniul apărării.

Dr. Jack Watling este cercetător în domeniul războiului terestru şi al ştiinţelor militare la Royal United Services Institute.

El a declarat la emisiunea Today de la BBC Radio 4 că un corp mare de trupe ruseşti avansează spre sud din Belarus şi începe să creeze condiţiile pentru un asalt asupra Kievului.

Întrebat despre sugestia că Rusia a folosit rachete grad asupra zonelor rezidenţiale din Harkov, el a descris aceste arme ca fiind sisteme de rachete cu lansare multiplă care trimit un număr mare de rachete neghidate într-o zonă.

El spune că există, de asemenea, dovezi că unele dintre aceste multe au conţinut de muniţie cu dispersie.

„Este vorba de faptul că sunt neghidate şi că se pun cantităţi uriaşe de explozibil în zone civile dens populate", spune el.

Armata ucraineană nu mai funcţionează în formaţiuni militare, ci sunt acum în poziţii de apărare destul de fixe şi din ce în ce mai mulţi voluntari devin parte a apărării teritoriale, spune el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
rusia,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.