Cele mai puternice 100 de femei din business: Christina Verchere, director general { OMV Petrom }

Autor: Ioana Matei Postat la 03 mai 2019 135 afişări

„Oamenii stau la baza oricărei afaceri. Rolul unui lider este să dea oamenilor ocazia de a acţiona, să dea direcţia şi de aceea, pentru mine, spiritul de echipă este foarte important. Personal, cred că soluţiile cele mai bune sunt rezultatul gândirii colective şi de aceea cooperarea şi lucrul în echipă sunt foarte importante.”

Cele mai puternice 100 de femei din business: Christina Verchere, director general { OMV Petrom }

•   Christina Verchere este directorul general executiv şi preşedintele directoratului OMV Petrom de la 1 mai 2018.

•   Ea a lucrat mai mult de 20 de ani într-una dintre cele mai mari companii de petrol şi gaze, unde a deţinut numeroase poziţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia. Anterior sosirii în România, între 2014 şi 2018, a ocupat funcţia de preşedinte regional al British Petroleum pentru Asia-Pacific, cu sediul în Jakarta, Indonezia.

•   Consideră că în România există oportunităţi de creştere şi dezvoltare, aspect valabil şi pentru sectorul energetic: „În contextul descoperirilor de gaze din Marea Neagră, România are oportunitatea să-şi asigure necesarul de energie, să crească veniturile la bugetul de stat şi să creeze locuri de muncă şi dezvoltare economică. Iar investitorii au nevoie de condiţii competitive, predictibilitate şi stabilitate. Întotdeauna există o cale de a merge înainte şi poate fi găsită dacă există dialog constructiv”.

•   Îi sfătuieşte pe cei aflaţi la începutul carierei să se orienteze înspre un domeniu care îi pasionează şi a observat prin prisma propriei experienţe că ceea ce faci zi de zi îşi va pune amprenta asupra ta ca persoană.

Cifră de afaceri (2018): 22,5 mld. lei

Profit (2018): 4,1 mld. lei

Număr de angajaţi: 13.790

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.