Cele mai mari mahalale din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Roxana Cristea Postat la 15 februarie 2011 506 afişări

Daca privim cateva poze cu cele mai mari mahalale din lume, imaginile sunt de-a dreptul socante: mizerie, arme, copii subnutriti si multe gunoaie.

Atacuri armate frecvente, o rata mare a criminalitatii si foarte multi locuitori saraci. Acestea sunt cateva dintre cuvintele care definesc cele mai mari mahalale din lume. La nivel global, din cei 3,49 de miliarde de oameni care traiesc la oras, 827,6 fac parte din cartierele sarace, potrivit unui raport al agentiei UN Habitat, scrie BusinessInsider.com.

Cea mai mare mahala din lume are de doua ori cat populatia Bucurestiului. Neza-Chalco-Itza, care se afla in capitala Mexicului, Mexico City, are aproximativ patru milioane de locuitori. Dupa aceasta, urmeaza Sadr City, o mahala din Bagdad unde locuiesc aproximativ doua milioane de persoane si Orangi town, o mahala din orasul pakistanez Karachi care are aproximativ 700.000-2,5 milioane de locuitori.

Aceste suburbii difera de la tara la tara. In unele cazuri, cartierele in care altadata locuia clasa muncitoare, s-au transformat in mahalale in urma atacurilor armate frecvente. Un exemplu in acest caz este cartierul Petare din Venezuela. Altele sunt adevarate centre industriale, precum este Dharavi in Mumbai, unde este dezvoltata industria de piele.


Go4it.ro transmite LIVE de la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume.

Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II si LG Optimus 3D par sa fie vedetele.

Vezi toate noutatile >>

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mahalale,
imagini,
Brazilia,
Venezuela
/actualitate/cele-mai-mari-mahalale-din-lume-galerie-foto-7984337
7984337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.