Cele mai îndatorate ţări din lume. Surpriza din topul clasamentului

Postat la 25 iulie 2017 1387 afişări

Majoritatea ţărilor din lume prezintă un raport îngrijorător al datoriei publice faţă de PIB. Printre ţările din top 10 se regăsesc state precum Portugalia, Japonia, Italia, Grecia şi Singapore, potrivit Business Insider.

Cele mai îndatorate ţări din lume. Surpriza din topul clasamentului

Datoriile reprezintă o practică de bază şi o soluţie pentru orice economie funcţională. Guvernele lumii împrumută bani pentru a finanţa proiecte precum drumuri, spitale, şcoli şi pentru a reuşi să respecte promisiuni legate de reducerea taxelor.

Raportul datoriei publice generale la PIB a crescut în toate statele în ultimii 10 ani. Guvernele din mai multe state, majoritatea europene, profită de nivelul redus al ratei dobânzii şi adună datorii care devin, inevitabil, covârşitoare.

Vedeţi aici ele mai îndatorate ţări din lume. Surpriza din topul clasamentului

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.