Cele mai importante evenimente ale săptămânii care a trecut

Autor: Roxana Petrescu Postat la 04 octombrie 2021 56 afişări

Cele mai importante evenimente ale săptămânii care a trecut

În 2020, cheltuielile oamenilor pe zona de home & deco au explodat. Valurile de solidaritate pentru mici antreprenori locali au urmat. Fiecare acasă la el, înconjurat de noile decoraţiuni interioare, era solidar cu fel şi fel de mici afaceri. Împreună aveam să trecem de pandemie, chiar dacă eram separaţi şi speriaţi.

Apoi, ne-am relaxat. Nu noi, autorităţile. Pandemia fusese înfrântă, undeva prin vara lui 2021. Era şi păcat să nu fie aşa. Centrele de vaccinare nu erau pline, dar Vama era. Cine spune că Vama nu mai e ce-a fost habar nu are ce a fost Vama şi ce a ajuns. În timp ce italienii, elveţienii şi tot vestul Europei introduceau certificatul verde pentru accesul oriunde, ei, nu noi, erau relaxaţi, precupaţi de algeri, de altele.

Acum însă, vânzările de home&deco s-au prăbuşit. În timp ce prin declaraţii pandemia a fost învinsă, în realitate îmbolnăvirile au trecut de pragul de 11.000, record. Românii, printre liderii lumii. Apa caldă nu mai este, că a venit toamna. Facturile s-au dublat. Banii pentru susţinerea antreprenorilor locali s-au dus pe medicamente, tratamente, înmormântări. Ne prefacem că nu vedem inflaţia.

„Oamenii nu mai sunt curioşi, boomul a trecut. Ne aşteaptă un an foarte complicat”, îmi spunea un antreprenor recent. Noroc că urmează perioada sărbătorilor de iarnă.

Colindele vor mai atenua zgomotul ambulanţelor.

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.