Cele mai frumoase…toalete publice – GALERIE FOTO

Autor: Matei Postat la 20 septembrie 2012 165 afişări

Arta îşi spune cuvântul în toate domeniile, o dovadă în acest sens fiind arhitecturile neobişnuite create pentru una dintre cele mai banale...şi totuşi indispensabile încăperi: toaleta.

Institul Roial al Arhitecturilor Britanice a găzduit o competiţie - "Trage apa cu mândrie"(Flushed with pride) cu scopul de a reînvia o tradiţie victoriană a toaletelor publice, potrivit flavorwire.com. Provocarea lansată pentru designerii cei mai importanţi din ţară a fost să vină cu alternative inedite la toaletele obişnuite,"dezamăgitoare din punct de vedere al aspectului şi al modului în care sunt întreţinute".

Parcul Hiroshima de la Future Studio este una dintre creaţiile înscrise în competiţie: toaletele vin în trei variante diferite, fiecare dintre ele de o altă culoare. Iar pentru că funcţia este la fel de importantă ca şi forma, fiecare cabină a fost pictată cu o vopsea lucioasă specială care poate fi curăţată cu uşurinţă.

Rural Studio a realizat un design handmade din lemn, "o toaletă lungă asemănătoare cu un copac." "Drumeţia doamnei Birk şi "Bike trail" sunt designuri propuse de arhitecţii de la Miró Rivera Architects din Texas şi rezolvă două dintre problemele esenţiale ale toaletelor: aerisirea şi nevoia de lumină. Clădirile includ şi o fântână şi un duş aflate în exterior, destinate confortului celor care poposesc aici în timpul unei drumeţii.

Toaletele Kumutoto create de studioul Pacific din Noua Zeelandă sunt cele mai "jucăuşe" dintre toate: imită diverse creaturi marine - ca legătură pentru portul din apropiere. Designerii au fost suficient de inspiraţi încât să construiască două băi sub formă de crustacee într-un peisaj iniţial banal.

O echipă olandeză s-a gândit la un design util şi fezabil: P-TREE, toalete ataşate de copac, aproape de cei care au urgenţe fiziologice , iar într-un oraş din Japonia o echipă a făcut o toaletă îndrăzneaţă din punct de vedere arhitectural între două clădiri japoneze tradţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
toalete publice,
arhitecturi
/actualitate/cele-mai-frumoase-toalete-publice-galerie-foto-10103608
10103608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.