Cele mai cunoscute scheme Ponzi. Americanii isi pedepsesc escrocii, romanii raman cu buza umflata

Autor: Ioana Mihai Postat la 12 martie 2011 2885 afişări

Cea mai cunoscuta schema de tip Ponzi din Romania a fost Caritas, care a atras, in perioada 1992-1994 milioane de investitori. Sumele totale investite au depasit un trilion (1.000 de miliarde) de lei vechi.

In 2009, schemele de tip Ponzi au intrat iar in atentia publicului odata cu pierderile de 50 de miliarde de euro din schema Bernard Madoff. Zeci de mii de investitori, unii dintre ei pierzandu-si economiile de-o viata, au vazut cu peste 16,5 miliarde de euro s-au evaporat ca fumul in 2009, conform analistilor de la Associated Press (AP), relateaza CNBC.

Suma se refera la schemele de <joc> desfasurate in 50 de state americane.Mardoff, care a pledat vinovat la procesul ce i-a fost intentat, a primit o sentinta de 150 de ani de inchisoare. In 2009, miliardarul Warren Buffet a observat, in mod intelept, ca "poti afla ca cineva innoata in pielea goala doar daca nu mai este in apa".

Per total, peste 150 de scheme Ponzi au intrat in colaps in 2009, fata de 40 in 2008, conform datelor AP care a examinat toate cazurile din SUA si ale FBI. Datele pentru 2010 nu sunt disponibile.

Iata aici care sunt cele mai cunoscute cazuri de scheme Ponzi descoperite, in SUA, in cazul Madoff.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
excrocii,
Ponzi,
americani,
Caritas
/actualitate/cele-mai-cunoscute-scheme-ponzi-americanii-isi-pedepsesc-escrocii-romanii-raman-cu-buza-umflata-8051034
8051034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.