Cele mai ciudate investitii ale Google (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 02 mai 2011 49 afişări

Google a facut de-a lungul timpului investitii de ordinul miliardelor de dolari pentru a cumpara companii prin care sa-si dezvolte afacerea. Nu toate au fost insa inspirate.

Spre deosebire de alte companii de tehnologie, Google n-a avut niciodata prea mari rezerve cand a venit vorba de achizitii care i-ar putea creste afacerea. Executivii Google au adoptat o strategie bazata pe achizitii de nenumarate ori, cumparand companii atat pentru tehnologia pe care o dezvolta, cat si pentru anumiti oameni cheie.

De cele mai multe ori, achizitiile au fost destul de logice, iar investitiile justificate pentru evolutia Google, cum s-a intamplat in cazul YouTube (serviciu cumparat in 2006 cu 1,65 de miliarde de dolari) sau Android.

Au existat insa si cazuri in care Google pare sa fi aruncat banii pe fereastra, investind in companii care nu aveau nicio legatura cu activitatea sa si care nici nu au folosit in vreun fel pana acum la dezvoltarea afacerii.

Sursa: BusinessInsider

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
Google,
ciudate,
miliarde de dolari
/actualitate/cele-mai-ciudate-investitii-ale-google-galerie-foto-8216305
8216305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.