Cele mai ciudate inventii tehnologice din 2011 - VIDEO

Autor: Roxana Cristea Postat la 06 ianuarie 2011 285 afişări

Daca anul trecut in cadrul Consumer Electronic Show, cel mai mare targ de tehnologie din lume, discutiile erau centrate pe televizoarele 3D, 2011 va fi anul tabletelor.

Tabletele PC cu sistem de operare Google Android sunt vedetele targului, care si-a deschis joi portile la Las Vegas si la care sunt asteptati 120.000 de vizitatori. LG, Lenovo, Motorola sau Asus sunt cateva dintre companiile care urmeaza sa lanseze in acest an tablet PC-uri. Acestea au avut au avut la dispozitie un an pentru a studia piata si tableta Apple iPad, unul dintre cele mai vandute produse ale lui 2010. Asadar, Samsung, compania sud-coreeana care a lansat anul trecut tableta Galaxy Tab cu Android, urmeaza sa lanseze un dispozitiv asemanator care sa functioneze insa cu Windows 7. Gadgetulse va numi Samsung Gloria si va avea un ecran multitouch de 10 inchi (25,4 cm) si o tastatura culisanta, potrivit presei internationale.

De asemenea, Samsung urmeaza sa lanseze si un player portabil care va reda muzica, videoclipuri si se va conecta la internet. Dispozitivul, numit "Galaxy Player" va rula pe platforma Google Android si va avea o camera video in partea din fata care va permite videochatul. Si producatorul de telefoane mobile Motorola pregateste lansarea unei tablete de 10 inchi, care sa functioneze pe platforma Android. Potrivit estimarilor de pe piata, in 2011 vanzarile de tablet PC-uri vor creste pana la 54,8 milioane.

Cererea mare pentru astfel de gadgeturi va reduce cu pana la 10% vanzarile de PC-uri, sustin analistii. In plus, LG va prezenta in cadrul expozitiei cel mai mare televizor 3D din lume, cu o diagonala de 72 de inchi(182 cm).Pe de alta parte, producatorul taiwanez de telefoane mobile HTC este asteptat sa lanseze impreuna cu operatorul american Verizon telefoane 4G, tehnologie care permite viteze de peste patru ori mai mari decat cele oferite in prezent, de 21,7 Mbps. Si producatorul de calculatoare Asus a lansat patru noi tablet PC-uri in cadrul CES, cel mai mare targ tehnologic din lume, care are loc la Las Vegas. Numite Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO si Eee Slate EP121, tabletele sunt disponibile in trei marimi ale ecranului si utilizatorul isi poate alege Windows 7 sau Google Android ca sistem de operare. Pe langa asta, Steve Ballmer, CEO Microsoft a spus ca in acest an va aduce cateva imbunatatiri la Kinect si a oferit cateva detalii despre sistemul de operare Windows 8, pe care compania il va lansa in acest an.


Ochelari de schi care inregistreaza filmulete HD

Ochelarii de schi de la Liquid Image sunt echipati cu o camera video de inalta definitie. Pentru a porni camera trebuie sa apesi pe butonul din lateral al lentilelor, iar pentru a filma trebuie sa mai apesi din nou. Ochelarii vor costa intre 250 de dolari si se vor gasi in magazine la finalul lunii ianuarie.


Tableta LePad- Lenovo

Unul dintre cele mai controversate gadgeturi lansate in acest an este tablet PC-ul creat de producatorul chinez de calculatoare Lenovo, LePad. Tableta seamana cu iPad-ul Apple, insa softul instalat pe ea este diferit. In fond, tableta este ecranul unui laptop. Aceasta poate fi detasata si utilizata separat.


Aplicatia pentru iPhone care masoara presiun sangvina

Whitings este o compania care conecteaza lucruri neobisnuite la internet. Produsuil ei de top este un cantar de baie care are conexiune Wi-Fi si care permite utilizatorilor sa-si posteze greutatea curenta pe Facebook sau Twitter.Cea mai noua inventie a companiei este o aplicatie pentru iPhone care masoara presiunea sangvina. Asadar, utilizatorii pot trimite prin e-mail doctorului sau antrenorului personal de fitness presiunea sangvina. Aplicatia va fi disponibila la finalul acestei luni la pretul de 129 de dolari.


WOWee ONE

Boxelor mici le lipseste o calitate - sunet bogat de bas. Wowee ONE insa transforma orice dispozitiv in bas. Nu este nevoie decat sa lipesti boxele de suprafete. Pretul castilor este de aproximativ 90 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
tablete,
CES,
inventii,
tehnologie,
gadgeturi
/actualitate/cele-mai-ciudate-inventii-tehnologice-din-2011-video-7868711
7868711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.