Cele mai bogate mine de diamante din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Roxana Cristea Postat la 18 august 2011 2881 afişări

Industria diamantelor este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume. Cele mai mari patru mine de diamante la nivel mondial sunt De Beers Group, Alrosa, Rio Tinto şi BHP Billiton, scrie businessinsider.com

În urmă cu două decenii, De Beers controla efectiv 70-80% din piaţa de diamante, motiv pentru care compania putea fixa preţul diamantelor.Pe lângă asta, preţurile nu puteau fi negociate şi puteau fi diferite de la consumator la consumator. Întreaga afacere era ţinută în secret, lucru care continuă şi astăzi. Conducerea De Beers este secretă, având în vedere că s-a delistat de la bursa din Johannesburg în anul 2001. Alrosa este deţinută de guvernul rus.

Alrosa, spre exemplu, dă foarte puţine informaţii despre minele individuale, însă vorbeşte foarte des de proiectele de grup. În anul 2010, toate minele de diamante din lume au produs mai mult de 133 de milioane de carate din preţioasa piatră, care au fost vândute pentru un total de 12 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Kimberley Process Certification Scheme.

Topul celor mai mari cinci producători- Rusia, Botswana, Republica Democrată Congo, Africa de Sud şi Canada- a adunat peste 75% din totalul producţiei în funcţie de cantitate. Acest câmp de afaceri nu este atât de mare ca cel al petrolului, unde peste 100 de mari producători acoperă jumătate din petrolul mondial. Diamantele sunt mult mai rare ca aurul. De-a lungul istoriei au fost extrase peste 175.000 de tone de aur, în timp ce diamante au fost extrase doar 500 de tone, dintre care doar 20-30% sunt de o calitate înaltă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
diamante,
mine,
industrie
/actualitate/cele-mai-bogate-mine-de-diamante-din-lume-galerie-foto-8631117
8631117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.