Cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA intră în faliment cu datorii uriaşe, de sute de milioane de dolari, din cauza pandemiei de COVID-19

Postat la 07 august 2020 7250 afişări

Cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA intră în faliment cu datorii uriaşe, de sute de milioane de dolari, din cauza pandemiei de COVID-19

În contextul răspândirii pandemiei de COVID-19 şi al impactului pe care l-a avut asupra majorităţii industriilor, Lord & Taylor, cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA, îşi va închide cele 38 de magazine fizice şi online de magazine, scrie CNN, după ce, la începutul lunii august, a depus cererea pentru intrarea în faliment în Richmond, Virginia.

Iniţial fusese anunţată închiderea unui număr de doar 19 unităţi, însă în final reprezentanţii businessului au luat decizia drastică de a lichida toate magazinele companiei, sub presiunea datoriilor de aproape 138 de milioane de dolari, punând în pericol joburile a 641 de angajaţi.

Compania a fost fondată în 1826 de doi imigranţi englezi, în Manhattan şi în prezent face parte din portofoliul start-up-ului de fashion Le Tote Inc. Le Tote a cumpărat businessul anul trecut, într-o tranzacţie de 71 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
brand,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.