Cel mai tânăr milionar in euro din România face camioane pentru armată

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 octombrie 2013 6142 afişări

”Necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare” reprezintă punctul de plecare al investiţiei ce urmează să se deruleze în fabrica de la Mizil, judeţul Prahova, MFA, achiziţionată recent de antreprenorul român. Necesarul de este estimat la circa 10.000 de camioane pentru următorii zece ani, se arată într-un comunicat. Mai mult, pentru activitatea fabricii de la Mizil, MFA ar putea colabora cu Renault Truck Defense pentru a realiza un consorţiu ce se poate concretiza într-o investiţie directă a firmei franceze în România.

Cel mai tânăr milionar in euro din România face camioane pentru armată

”De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situaţiilor de urgenţă, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România”, declara Nicolae Şuta, director general MFA Mizil.

În luna aprilie 2013, MFA Mizil a semnat un Memorandum de Înţelegere cu firma franceză Renault Trucks Defense (RTD), Memorandum care prevede reprezentarea pe bază de exclusivitate pe teritoriul României a firmei RTD de către MFA, precum şi construcţia unei fabrici pe platforma industrială a S.C. MFA S.A. MIZIL, pentru producţia de camioane.

S.C. MFA S.A. este o companie cu capital integral privat românesc fondată în 1951, specializată în producţia de tehnică militară. MFA continuă să fie principalul furnizor naţional al Ministerului Apărării Naţionale, derulând, în perioada 2005 – 2010 un contract de furnizare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru construcţia şi echiparea vehiculelor blindate MLI 84M – concepute integral de colectivul de specialişti ai fabricii de la Mizil – precum şi un contract cadru de servicii post vânzare cu un plafon de 65 de milioane de euro, pentru perioada 2010 – 2014.  De asemenea, MFA este parte din contractul de furnizare a 31 de vehicule amfibii blindate încheiat de Ministerul Apărării Naţionale cu Mowag/General Dynamics, aflat în derulare.

Prahoveanul Iustin Paraschiv are la 29 de ani un grup de firme a căror cifră de afaceri consolidată depăşeşte 120 de milioane de euro. În 2005, când avea 23 de ani, a făcut primul milion de euro profit, iar investiţiile totale de până acum în firmele pe care le controlează depăşesc 20 de milioane de euro. Aproape în fiecare an a găsit o nouă modalitate de a face bani deşi nu şi-a propus practic, niciodată, să ajungă la un anume prag.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
camioane,
armata,
tanar,
mizil,
fabrica,
investitie,
militar,
renault
/actualitate/cel-mai-tanar-milionar-in-euro-din-romania-face-camioane-pentru-armata-11517016
11517016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.