Cel mai scump apartament din New York ajunge la regele rus al îngrăşămintelor

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 decembrie 2011 51 afişări

Miliardarul rus Dimitri Ribolovlev, aflat pe locul 93 în clasamentul celor mai bogati oameni din lume, a stabilit un record pentru piaţa imobiliară din New York, plătind 88 de milioane de dolari pentru un penthouse care a aparţinut fostului şef de la Citigroup Sandy Weill.

Miliardarul rus traversează o perioadă care poate fi numită dificilă - divorţul său poate deveni cel mai costisitor din lume, pentru că l-ar putea costa în jur de 6 miliarde de dolari; în plus încearcă să cumpere şi ecipa de fotbal AS Monaco.

Ribolovlev este un absolvent de medicină care a intrat în afaceri, în stil rusesc, în perioada de debut a anilor '90 şi a devenit regele îngrăsămintelor pe bază de potasiu din Rusia. Conform clasamentului Forbes el are o avere de 9,5 miliarde de dolari, care îl face cel mai bogat al cincilea locuitor din New York, depăşit de miliardarul David Koch, de primarul Bloomberg, de investitorul John Paulson şi de magnatul Ronald Perelman.

Ruşii, de altfel, sunt cei ce au stabilit recordurile pieţei imobiliare din New York, pentru că în martie compozitorul Igor Krutoy a plătit 48 de milioane de dolari pentru un apartament apropiat de Central Park.

Sandy Weill a cumpărat casa, care are zece camere uriaşe şi o terasă de aproape 200 de metri pătraţi, în 2007, pentru 43,7 milioane de dolari.

Sursa: observer.com

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-scump-apartament-din-new-york-ajunge-la-regele-rus-al-ingrasamintelor-9074582
9074582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.