Cel mai bogat parlamentar din România: a dat cu împrumut 68 de milioane de euro

Autor: Razvan Muresan, Ioana Matei Postat la 27 iunie 2013 10597 afişări

Cel mai bogat parlamentar din România, cunoscut mai ales pentru activitatea din mediul de afaceri ca acţionar al Flanco şi Asesoft Distribution, are o avere de peste 100 de milioane de euro, potrivit declaraţiei de avere. Sebastian Ghiţă a vândut acţiunile pe care le deţinea la companiile eMag, Flanco şi Asesoft Distribution dar şi la alte firme IT&C pentru că nu putea susţine dezvoltarea lor regională.

Cel mai bogat parlamentar din România: a dat cu împrumut 68 de milioane de euro

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul de Prahova deţine ceasuri în valoare de 900.000 de euro, bijuterii de 3,1 milioane de euro şi obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, trei terenuri şi o casă de 1.200 de metri pătraţi în municipiul Ploieşti. Ghiţă are trei conturi în bănci: 30 de miioane de euro la Citi Bank, 100.000 de euro la RBS şi 18 milioane de euro la UBS. Parlamentarul mai specifică în declaraţia de avere că a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 68 de milioane de euro, fără să menţioneze către cine s-a îndreptat suma.

Singurele surse de venit ale familiei Ghiţă sunt salariile obţinute de la firma Asesoft International, respectiv un venit anual cumulat de circa 50.000 de lei.

"Am considerat că anumite afaceri trebuie să se dezvolte regional, pentru că nu mai pot creşte doar pe piaţa din România. Acesta este motivul pentru care am ieşit din companiile de retail şi distribuţie, în urma unei tranzacţii care a vizat acţiunile mele de la Flanco, Asesoft Distribution şi eMag", a declarat anterior Sebastian Ghiţă, citat de Ziarul Financiar.

Sebastian Ghiţă a candidat sub sigla USL, din partea PSD Prahova, partid din care face parte de mai mulţi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imprumut,
parlamentar,
romania
/actualitate/cel-mai-bogat-parlamentar-din-romania-a-dat-cu-imprumut-68-de-milioane-de-euro-11037187
11037187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.