Cei mai destepti 300 de romani din toata lumea se intalnesc astazi la Brasov

Postat la 29 iunie 2011 101 afişări

Peste 300 de matematicieni romani si straini, profesori la cele mai prestigioase universitati din strainatate, vor prezenta in paralel, incepand de miercuri, cele mai bune lucrari de specialitate din domeniul matematicii.

Cea de-a saptea editie a Congresului matematicienilor romani, o reuniune care a avut loc pentru prima data in anul 1929 (in Cluj), se va desfasura in perioada 29 iunie- 5 iulie in Brasov. La eveniment vor participa peste 400 de profesori de matematica, dar numai 300 vor avea expuneri.

"Cei mai multi sunt profesori de matematica romani, dar si straini, care provin din peste 30 de tari, iar unii sunt plecati din tara de 40 de ani. Ei lucreaza in universitati prestigioase din top 10 la nivel mondial, precum Harvard, Princeton, MIT sau Paris VI", a spus Lucian Beznea, prof. dr. in cadrul Institutului de Matematica al Academiei Romane si organizator al evenimentului.

Printre profesorii care vor sustine prezentari se numara Doina Cioranescu, profesor de matematica la Universite Pierre et Marie Curie - Paris VI (Franta), Sergiu Klainerman, profesor la Princeton University (SUA) si Camil Muscalu, profesor la Cornell University (SUA).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-mai-destepti-300-de-romani-din-toata-lumea-se-intalnesc-astazi-la-brasov-8409444
8409444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.